zaterdag 3 maart 2012

Ad van Veen - De jongen is acht

Even een ongebreideld stukje familiepromotie.

Boekscout.nl presenteert met trots:

Ad van Veen – De jongen is acht

David is acht als hij diverse keren seksueel wordt misbruikt. Vanaf dat moment is 'zwijgen en aan niemand vertellen' zijn motto. Dit boek volgt David door de jaren heen, zijn jeugd, zijn vrienden, zijn eerste verliefdheid. Steeds weer steekt het verleden de kop op, tot hij op latere leeftijd het plan opvat de confrontatie aan te gaan met een van degenen die hem ooit seksueel misbruikte. Dan blijkt dat het verleden veel meer geheimen heeft dan hij ooit gedacht had. Pas na wéér een afgrijselijke gebeurtenis in zijn leven beseft hij dat hij vanaf dat moment geen acht meer is.

Ad van Veen:
"Ik schrijf al geruime tijd columns, korte verhalen en recensies voor kranten, tijdschriften en radioprogramma's. Aan het schrijven van een wat langer verhaal ben ik pas enige jaren geleden gaan denken. Toen ik eenmaal de sfeer, de verhaallijn en uiteraard de uitermate onverwachte ontknoping duidelijk voor de geest had, ben ik begonnen. Het is een spannend en aangrijpend verhaal geworden met als rode draad een helaas nog altijd actueel onderwerp: seksueel kindermisbruik."

Een stukje uit het boek

Eveline staat op en loopt naar David toe. Ze snikt: 'En ik zat daar in die auto, gewoon te wachten tot ze terugkwam. Ik.... oh, mijn God, David, wat moeten we doen?'

Davids hersenen draaien op volle toeren. Renate bellen? Nee. De politie bellen? En dan? Niemand bellen? Hij krijgt het gevoel of er elk moment iemand op de voordeur kan bonken. Het idee beangstigt hem als in een spannende thriller. Waar is Renate nu? Wat doet ze, wat denkt ze, wat...wat...? David kan zijn gedachten niet meer ordenen. Signalement, kenteken, vergiftiging, opsporingsbericht, Haarlem, arrestatie, alles suist door zijn hoofd. Losse woorden vallen elkaar aan en schreeuwen om geordend te worden. Alleen zijn hersens kunnen het niet aan. Hij opent de balkondeur, loopt naar buiten en zuigt zijn longen vol koude lucht. En nog een keer en nog een keer. De avond is stil en donker als zijn hart. Dan loopt hij naar binnen. Hij omhelst Eveline en drukt haar stevig tegen zich aan. Ze rilt en ze voelen beiden elkaars ijzige kou.

Het is kwart over twee. Eveline en David zitten op bed. Er zijn geen woorden meer, hun verbijstering is langzaam van gedaante veranderd. Momenten van rationeel denken werden enkele seconden later weer tenietgedaan door heftige golven van emoties. Eveline huilt nu niet meer. David zou willen dat hij kon huilen. Dan opeens klinkt als een ijselijke schreeuw in de nacht de telefoon. Eveline geeft een gil. Het indringende geluid lijkt hen bij de keel te grijpen. Ze kijken elkaar aan als door de bliksem getroffen. David weet dat als hij nu de hoorn oppakt hij geen woord zal kunnen uitbrengen. Toch staat hij op, loopt langzaam naar de telefoon en neemt op.

'Met David', weet hij schor uit te brengen.

Bestel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!